diumenge, 31 d’octubre del 2010

El frigorífic solar una gran innovació per l’Àfrica!

Sempre he pensat que hi ha dos tipus de persones: les que tenen somnis i lluiten per aconseguir-los i les que es conformen en qualsevol cosa i passen la seva vida de forma rutinària.

Una britànica de 23 anys ha fet realitat el seu somni:es tracta d'un frigorífic solar creat per Emily Cummins basant-se en una idea molt senzilla, un frigorífic solar capaç de mantenir els aliments en el seu interior a sis graus centígrads gràcies a l'evaporació i sense necessitat d'electricitat.

El frigorífic solar millora la vida a l'Àfrica: És un frigorífic simple que està suposant una revolució en les poblacions que no tenen fàcil accés a l'electricitat. L'aparell consisteix en dos cilindres, l'exterior fet d'un material sòlid com la fusta o el plàstic i amb forats, l'interior de metall i sense forats. Entre tots dos cilindres un material com la fusta, la tela o la sorra que pugui ser mullat. Els raigs de sol escalfen el material mullat i l'aigua s'evapora recollint la calor de la càmera interna i per tant refredant. Només cal seguir mullant el material perquè segueixi funcionant.


Esquema frigorífic solar

Gràcies a aquest invent que s'està actualment utilitzant a Àfrica, la vida dels seus habitants ha esdevingut més fàcil i, ha suposat un avenç en la millora de la qualitat en aspectes tant transcendentals com l’alimentació.

L’Emily ha guanyat diversos premis, entre ells el Oslo Business for Peace Honouree ", atorgat per un jurat de guanyadors del premi Nobel a la gent de negocis amb fins socials, i ser nomenada al Japó una dels 10 joves excepcionals del món d'aquest any per la Junior Chamber International. M’agrada quan els somnis es fan realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada