diumenge, 31 d’octubre del 2010

El frigorífic solar una gran innovació per l’Àfrica!

Sempre he pensat que hi ha dos tipus de persones: les que tenen somnis i lluiten per aconseguir-los i les que es conformen en qualsevol cosa i passen la seva vida de forma rutinària.

Una britànica de 23 anys ha fet realitat el seu somni:es tracta d'un frigorífic solar creat per Emily Cummins basant-se en una idea molt senzilla, un frigorífic solar capaç de mantenir els aliments en el seu interior a sis graus centígrads gràcies a l'evaporació i sense necessitat d'electricitat.

El frigorífic solar millora la vida a l'Àfrica: És un frigorífic simple que està suposant una revolució en les poblacions que no tenen fàcil accés a l'electricitat. L'aparell consisteix en dos cilindres, l'exterior fet d'un material sòlid com la fusta o el plàstic i amb forats, l'interior de metall i sense forats. Entre tots dos cilindres un material com la fusta, la tela o la sorra que pugui ser mullat. Els raigs de sol escalfen el material mullat i l'aigua s'evapora recollint la calor de la càmera interna i per tant refredant. Només cal seguir mullant el material perquè segueixi funcionant.


Esquema frigorífic solar

Gràcies a aquest invent que s'està actualment utilitzant a Àfrica, la vida dels seus habitants ha esdevingut més fàcil i, ha suposat un avenç en la millora de la qualitat en aspectes tant transcendentals com l’alimentació.

L’Emily ha guanyat diversos premis, entre ells el Oslo Business for Peace Honouree ", atorgat per un jurat de guanyadors del premi Nobel a la gent de negocis amb fins socials, i ser nomenada al Japó una dels 10 joves excepcionals del món d'aquest any per la Junior Chamber International. M’agrada quan els somnis es fan realitat.

divendres, 29 d’octubre del 2010

M’exalta el nou i m’enamora el vell: l’estand de la Cambra de Comerç de Girona genera coneixement i emoció!

Els expositors de les fires han de mostrar novetats que generin coneixement i emoció. No és bo que a Catalunya existeixin moltes fires amb un perfil molt semblant i amb la mateixa temàtica. Aquesta situació desprestigia i desmotiva els visitants i els expositors, ja que no s’assoleixen les expectatives creades. A més, aquesta situació empeny als visitants a comentar: “totes les fires són iguals”.
Per això cal visitar a la Fira de Mostres de Girona, l’estand de la Cambra de Comerç que proposa un salt tecnològic de 100 anys titulat:“M'exalta el nou i m'enamora el vell (1910-2010)”.

Productes de la darrera onada tecnològica
Aquest any, quan es compleixen 100 anys del naixement de la corporació, ha produït un estand a la Fira de Mostres: Presentant productes de la darrera onada tecnològica que encara no s’han comercialitzat, es barregen amb escenaris i estris d’altres èpoques. L’estand presenta una reproducció d’un despatx de principis del segle XX, amb estris tecnològics que avui ens semblen rudimentaris però que conserven l’encant de les coses antigues. Per altra banda, hi trobem una sèrie de novetats tecnològiques que encara no han aparegut al mercat: una taula tàctil de darrera generació que permet una connexió directa amb l’ordinador, una televisió amb 3D que no necessita ulleres i amb connexió a un videoclub en xarxa o el dispositiu Shake and Throw, que està inspirat en el comandament de la consola Wii i que permet enviar fotografies des del mòbil només amb un cop de canell.

Despatx de principis del segle XX

L’escriptura al llarg de la història: de la ploma d’oca a l’ordinador





L’estand es completa amb un taller infantil titulat “L’escriptura al llarg de la història: de la ploma d’oca a l’ordinador”, on els nens escriuen i aprenen com ha evolucionat l’escriptura al llarg dels anys. A més d’escriure amb tinta xina, els escolars proven i descobreixen les antigues màquines mecanogràfiques Olivetti i es pregunten com es fa per esborrar les errades.L’estand ha comptat amb la col•laboració del Museu de la Tècnica de l’Empordà i Telefònica. Va cap a la Fira de Girona!

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Un any de ‘Vic Activa Locals’

Vic és una ciutat amb prop de 40.000 habitants i, amb una àrea de mercat de 174 municipis i més de 195.000 persones. Si esteu pensant en expansionar la vostra empresa, Vic és la vostra oportunitat.

El programa Vic Activa Locals és un programa dissenyat per Angerri Consultors, per encàrrec de l’Ajuntament de Vic. És gratuït i pretén ajudar les empreses que s’interessin per invertir a Vic.Malgrat que la crisi econòmica ha fet disminuir el nombre d’altes, Vic és la ciutat catalana amb més establiments comercials per habitant empadronat. En les activitats de restauració i bars, Vic disposava de 256 establiments, amb un creixement del 5,4% en el període 2004-2009, superant la mitjana catalana de creixement (2,4 %) en el mateix període.

Bona arrencada del programa “Vic activa locals”, amb la voluntat d’impulsar l’activitat econòmica en els diferents carrers i places de la ciutat, l’Ajuntament de Vic va ser pioner l’any 2009, amb la iniciativa “Vic activa locals”, com a mesura anticíclica i pro activa. Iniciativa que ara ja es desenvolupa en altres ciutats catalanes. El programa, presentat el juliol de 2009, es va proposar en primer lloc censar els establiments tancats de les dues grans concentracions urbanes: la zona central (Vic Centre) i l’àrea de Remei-Estadi (Vic Sud). Es varen detectar 85 locals tancats a la zona central i 119 a l’àrea del Remei-Estadi. En col•laboració amb els agents immobiliaris (API) i administradors de finques de la ciutat, es va iniciar el programa, que en l’actualitat inclou 120 locals.

Jaume Puig i Jaume Angerri impulsors de Vic Activa Locals

“Vic Activa Locals” ha merescut el suport de la Diputació de Barcelona i, va ser seleccionat com a programa innovador. El regidor de l'Ajuntament de Vic Jaume Puig, va ser convidat a explicar la metodologia del programa en les Jornades de Comerç Urbà celebrades a Barcelona, el 30 de novembre de 2009. La iniciativa s’està desenvolupant ja a ciutats com Castelldefels, El Vendrell i Ciutat Vella, a Barcelona.

Des del juliol de 2009 es va iniciar la presentació de la iniciativa a empreses i persones, més enllà de la comarca d’Osona. En un treball dirigit per Angerri Consultors SL s’ha fet el seguiment a 75 empreses líders en diferents sectors d’activitat, que no estan instal•lades a la ciutat, per interessar-les en el potencial de Vic, i en la disponibilitat de locals a la ciutat. A més de significatives empreses presents en altres ciutats i centres comercials, s’ha fet una acció particular a empreses amb seu a la comarca de la Garrotxa, aprofitant la millora de comunicació de la carretera C-37, i l’àrea de Girona. Els resultats s’han situat, en el primer any, per sobre de les previsions.

Amb aquest programa pioner: Vic s’ha situat com un objectiu de possible expansió per les empreses del món del comerç.

dissabte, 2 d’octubre del 2010

Una idea per lluitar

Aquest mati he esbrinat que al mercat hi ha un ventall d’ofertes de traspassos o de lloguers de petits negocis de serveis o del món del comerç amb funcionament a un preu de “parracs”. És notori que les èpoques de depressió econòmica són períodes de circumstàncies on s’albiren les noves tendències i els bons estrategs s’anticipen en introduir els canvis.
Tal vegada hi ha persones que necessiten confiança per atrevir-se a crear una empresa, vist que no és suficient tenir una brillant idea; molt al contrari, les principals raons de l’alta mortalitat de les empreses de nova creació és la falta de finançament prèvia i els errors de direcció que es cometen al començament i en els primers mesos d’activitat empresarial.
Molts dels fracassos empresarials, motivats per la idea de negoci, són per no haver estudiat bé el mercat, més que tractar-se d’un producte o servei esbojarrat.

La idea dels Amics de les Arts
Tot i així, generar una bona idea de negoci no és una tasca senzilla . Cal estudiar molt acuradament l’entorn i, sobretot, satisfer una necessitat per cobrir. Una recepta?
Marca . Hem d’aconseguir que la marca de la nostra empresa sigui reconeguda i transmeti emocions i valors positius que ens permeti posicionar-nos en la ment del consumidor d’una manera més efectiva.
Segmentar. El secret de l’èxit d’un negoci consisteix en buscar un nínxol de mercat sense o en poca competència . Trobar un forat és difícil però no impossible. Una forma d’aconseguir-ho és delimitar el teu públic objectiu i detectar els seus gustos, necessitats, motivacions, hàbits de compra,...Si la segmentació és eficaç, pots convertir-te en pioner.
Especialitzar-se. Fa temps que l’especialització s’ha convertit en una de les millors apostes per desenvolupar amb èxit una nova activitat empresarial. L’objectiu: satisfer a uns consumidors cada dia més exigents i exclusius.
Aproximar el millor servei. El nostre client ha de tenir el servei que oferim; més a prop i molt fàcil.
Amatents a les últimes modes . Les modes són un fenomen molt antic. La seva gran acceptació social se sustenta en el simbòlic com a factor, en moltes ocasions, diferenciador o identificador de determinats grups. El perfil de la societat vindrà de la satisfacció de necessitats . I les passions també ho són.
Estudiar integrar-se en una cadena. Formar part d’una cadena pot facilitar molt la gestió a un emprenedor novell i inexpert.
Acomplir un bon Pla de negoci. Preveure la davallada del consum i dissenyar un acurat Pla financer.
Xarxes socials. Estar present a totes les xarxes socials d’una manera activa i potenciant la comunicació amb els usuaris de les noves tecnologies fa augmentar el valor de la marca i els clients potencials exponencialment.
Una altra bona fórmula és adquirir un negoci en funcionament i conèixer les noves tendències que construeixen els nous estrategs. Adaptades a la seva dimensió i situació, sense voluntarisme ni improvisació i amb la tranquil•litat d’haver avaluat els riscos.
L’empresari ha de tenir la determinació que les millors empreses provoquen els canvis, combinant prudència amb intel•ligència, per sortir reforçats en el futur de manera que sempre hi ha una idea per lluitar.

dijous, 30 de setembre del 2010

dilluns, 27 de setembre del 2010

Anglès i feina

És recurrent que a principis de la tardor ens bombardegin a Internet, a la bústia i als diaris amb publicitat i anuncis per aprendre o millorar les nostres capacitats d’anglès. El mes d’Agost vaig decidir fer un pas endavant per parlar fluidament l’anglès. La primera acció del pla d’actuació era escollir tres setmanes seguides de vacances (mai havia fet tantes vacances), l’altre punt important era que la destinació triada havia de combinar mar, platja i bonics centres d’interès. La tercera condició era la més vital: que almenys un idioma del país fos la llengua anglesa. Les coordenades van assenyalar Malta, doncs és una potència en el turisme especialitzat en l’ensenyament de l’Anglès. Hi ha un gran nombre d’escoles.

Al mati, quatre hores de classe bàsicament conversa i després a gaudir de les vacances, lògicament en anglès. Val a dir que em va sobtar el fet que moltes famílies senceres aprofiten les setmanes de descans estival per millorar les seves habilitats d’expressió en l’ idioma de Shakespeare.
Linkschool Swiqi

Em va sorprendre el que m’explicaven algunes persones de l’Estat Espanyol sobre com finançaven la seva estada, doncs obtenien una beca del Ministeri d'Educació: Ajuts per a cursos de llengua anglesa durant l'estiu destinada a joves d'entre 16 i 30 anys, en règim de concurrència competitiva. La dotació de les beques és de 1.700 euros. Cal cursar un curs d'anglès d'almenys 3 setmanes i 15 hores setmanals en algun dels països de parla anglesa oficial: Malta, Estats Units, Canadà, Regne Unit, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda. Recordeu que és possibles demanar-les sempre que no hagueu estat becaris en anys anteriors i tingueu entre 16 anys i 30 anys. (Bé, els catalans en quedem exclosos doncs ja tenim un altre greuge per aconseguir la independència de l’estat espanyol).

Vaig estar a Linkschool, creada el 1992, escola d'anglès situada a Swieqi, una zona residencial tranqui-la ideal per als propòsits educatius i proper a Sant Julians. Ofereixen cursos especialitzats: Financial English,English for Banking and Insurance, English for Management, English for Marketing, English for Advertising, Medically Speaking, English for Engineering, Legal English, English for Journalism, English for Business Practice, i molts més...

M’he animat a comentar-vos les meves vacances perquè aquest diumenge al suplement d’economia del diari La Vanguardia s’explicava que a Catalunya el 47,73% de les ofertes de treball requereixen tenir coneixement d’un segon idioma ( en el cas dels catalans, un tercer).



dissabte, 18 de setembre del 2010

Comunicació i turisme a Lloret de Mar

M’arriba informació d’un esdeveniment anomenat Comitur que es celebrarà el proper 23 de setembre a Lloret de Mar a partir de les 10.00h del mati.

Comitur, Congrés de Comunicació i Turisme a Internet, neix gràcies a l’entusiasme dels emprenedors: Jordi Sureda, Juan Ant. Pozuelos, Òscar Portela i Noelia Librán. L’objectiu de la trobada és conèixer les últimes tendències i les grans possibilitats en la utilització d’eines de comunicació per generar negoci que té a l’abast el sector turístic de casa nostra a Internet i que de moment la gran majoria no sap aprofitar.

Es tracta de reunir a professionals i emprenedors , comptarà amb la participació d’experts en turisme, d’agents al servei de la competitivitat de la empresa i de comunicadors especialitzats amb les xarxes socials. Són trobades dinàmiques per intercanviar coneixements i experiències. Aquest any, el congrés aprofundirà en l'ús de mitjans socials: Facebook, Twitter, 4square,… A més, durant la jornada els assistents podran accedir si ho desitgen a dos workshops que s'impartiran paral•lelament al mateix centre de congressos.

Vegeu el programa:http://www.comitur.cat/programa

Si repassem el rànquing dels negocis que triomfen i tenen més èxit a Internet, potser serà cert que la seva fortalesa no rau en l’habilitat informàtica sinó en l’habilitat de contingut, és a dir periodística o de comunicació?
Apunteu-vos-hi!