dimecres, 19 de maig del 2010

Camí de Ronda

La promoció de la nostra Costa Brava, mitjançant els camins de ronda com a excel•lents centres d’interès turístic ja fa temps que ha esdevingut un producte d’èxit, un lloc comú però ben valorat pels visitants forasters .
Ara m’han fet a mans una publicació anomenada “ Camins de Ronda. La Travessa de la Costa Brava”, editada per Triangle Postals. Aquesta guia pràctica és obra del fotògraf Jordi Puig i el geògraf Sergi Lara. Ens proposen recórrer íntegrament tota la Costa Brava a través dels antics camins de ronda, utilitzats durant segles per pescadors i contrabandistes.



Us vull recomanar aquesta guia de gran utilitat molt ben il•lustrada amb fotografies i plànols, i amb una complerta informació dels quilometres i temps de recorregut a peu de cada travessa. Hi trobem informació de 12 etapes de 255 quilometres amb les seves cales, platges, espais naturals i nuclis urbans, però vull insistir que us passegeu per aquests paisatges captivadors, camineu pels senders i observeu l’horitzó des dels penya-segats que voregen les roques i que s’aboquen al mar.
Fa uns dies vaig caminar per la ruta que va de Platja d’Aro a Palamós i em vaig trobar amb algun pas força descurat i amb més d’una cova tancada. Un cop passat els forts temporals d’hivern, ara cal que les administracions facin els deures i s’ocupin de realitzar una bona tasca de neteja i manteniment. Ja tenim la temporada turística a sobre i no podem badar. Hem de tenir les infraestructures turístiques més a punt que mai.



Mans a la feina que anem tard!

2 comentaris:

  1. La veritat és que molts trams estan deixats.

    N'hem fet un tram entre Blanes i Sant Feliu aquest cap de setmana. Malhauradament el llibre té explicacions sovint pobres, confuses, insuficients i fortes mancances tot i que les fotografies són excel.lents

    ResponElimina
  2. Estic d'acord que el llibre té explicacions molt escuetes de cada tram. Una bona solució és que les administracions actualitzin i realitzin una bona i acurada senyalització.

    David Coromina

    ResponElimina