dissabte, 28 d’agost del 2010

A l'agost toca Fira d'Antiguitats de Vic




Ara fa 367 dies, en aquest bloc us explicava: que des de fa una colla d’anys algun dia de l’ultima setmana d’agost m’escapo a visitar la Fira d’Antiguitats de Vic (FAV).









El FAV està gestionat per un operador firal que ha consolidat la seva posició en el mercat de l’activitat firal anomenat Llobregat Serveis, empresa dirigida per Josep Maria Camps. És un professional expert en el món firal i un dels membres fundadors de la Federació de Fires de Catalunya. Va iniciar fa més de 20 anys l’organització de mercats i objectes antics.

Alguns experts firals parlen de recuperar l’essència de les fires i el seu objectiu nuclear per sobre dels objectius relacionats amb l’impacte induït: prioritzar el progrés de sectors empresarials, el desenvolupament territorial i dels sectors artesans per les fires mercat. El FAV no necessita recuperar l’essència firal doncs forma part del seu ADN.

El model FAV exemplifica un canvi de perspectiva: de la perspectiva “omplir” a la perspectiva “crear”. Es tracta de generació de solucions adaptades per facilitar el intercanvi comercial més que repetir formats clàssics sota la perspectiva de la quantitat. Les fires són una eina comercial eficaç i rendible per optimitzar i estalviar en l’activitat comercial - empresarial . Val a dir que les fires en les que el visitant pot adquirir productes, és a dir de consum, més importants són les activitats d’animació, els serveis de restauració, i de lleure. En aquesta edició, al FAV s’hi pot contemplar una exposició realitzada pel Museu del Modernisme Català. Únic museu dedicat exclusivament al Modernisme Català.



Les Institucions públiques tan sols han d’apostar amb bravura pels esdeveniments firals en que l’efecte econòmic induït de les fires només és sòlid i permanent a llarg termini i, si aquestes responen als avantatges competitius de la realitat empresarial de l’entorn i permeten als sectors industrials i a les empreses assistents assolir els seus objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada