diumenge, 8 de novembre del 2009

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.


Ara fa 12 anys vaig entrar a la junta del Centre d’Iniciatives Turístiques, entitat privada sense ànim de lucre. Actualment l’entitat està gaudint d’un dels millors moments de tota la seva història gràcies a la gran participació i al reconeixement i l’èxit dels diferents actes que organitza. N’és un bon exemple l’ esdeveniment que vam celebrar ahir dissabte de la festa de la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de la Garrotxa amb l'assistència de més de 850 persones.
Tot això, és gràcies a moltes persones, però sobretot a una junta directiva formada per un grup de garrotxins, de diferents generacions, amb un perfil emprenedor i entusiasta que es creix en els moments de dificultats i suma noves idees i esforços a cada reunió o activitat que es planifica i s’executa.
En aquest “post” voldria explicar els orígens del CIT. Aquesta societat va començar les seves activitats de divulgació i promoció d’Olot i la seva comarca l’any 1965. En aquell moment era molt innovador i avançat plantejar la promoció d’una ciutat de la Catalunya interior. Aquest motiu va portar l’entitat a obrir una Oficina de Turisme a les dependències de la Plaça Mercat d’Olot. La seva junta directiva, des dels inicis, va pensar que una de les millors eines per promocionar Olot era impulsant iniciatives. L’any 1969, la societat va recuperar la Fira de Sant Lluc, actualitzant-la i revestint-la d’al·licients necessaris per a la seva continuïtat. Instituir l’anual i simpàtica Diada de la Mare, enguany hem celebrat 41 edicions. Va crear la proclamació de la Pubilla de la Garrotxa, ara es proclama també l’Hereu. Es va recuperar i impulsar el Carnaval d’Olot que el passat febrer va complir 20 anys. El 1997 va muntar per primera vegada la Batalla de les Flors dotant-la d'una gran personalitat. Al 2005 va convocar els Premis Garrotxí de l'Any per reconeixer públicament les persones, empreses, entitats o associacions que més han destacat per la seva activitat al llarg de l'any i que més han contribuït al progrés de la Garrotxa i a la seva projecció.
Vull destacar la creació de les primeres rutes que la junta de la societat va anomenar de “divulgació turística”, amb les quals els veïns de la comarca i “la gent forana” han pogut fruir dels magnífics paisatges, de la bona cuina o dels volcans adormits de la nostra comarca.

Al 1967 el CIT va convocar un concurs d’un cartell per promocionar Olot.



Al 1970, la junta de la societat amb una visita al Director General de Turisme a Madrid, un català anomenat Esteve Bassols, va aconseguir que el Ministeri publiqués uns cartells del paisatge de la Garrotxa que es van distribuir a tot l’Estat Espanyol. Era una diapositiva d’un fotògraf aficionat anomenat Ramon Teixidor. L’entitat va conèixer, a través d’un venedor d’embotits, que aquests cartells fins i tot van estar exposats i col·locats a l’aeroport de les Illes Canàries.



Més endavant, la Generalitat de Catalunya va atorgar al CIT el diploma Turístic de Catalunya per haver estat pionera del turisme a la comarca de la Garrotxa.
Aquest treball, esforç i dedicació de molts anys dels diferents associats del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot diuen molt del caràcter garrotxí , de l’entitat i anima a gaudir del passat amb orgull i a afrontar el futur amb molta il·lusió. Per saber cap on volem caminar hem de saber d’on venim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada