divendres, 29 d’octubre del 2010

M’exalta el nou i m’enamora el vell: l’estand de la Cambra de Comerç de Girona genera coneixement i emoció!

Els expositors de les fires han de mostrar novetats que generin coneixement i emoció. No és bo que a Catalunya existeixin moltes fires amb un perfil molt semblant i amb la mateixa temàtica. Aquesta situació desprestigia i desmotiva els visitants i els expositors, ja que no s’assoleixen les expectatives creades. A més, aquesta situació empeny als visitants a comentar: “totes les fires són iguals”.
Per això cal visitar a la Fira de Mostres de Girona, l’estand de la Cambra de Comerç que proposa un salt tecnològic de 100 anys titulat:“M'exalta el nou i m'enamora el vell (1910-2010)”.

Productes de la darrera onada tecnològica
Aquest any, quan es compleixen 100 anys del naixement de la corporació, ha produït un estand a la Fira de Mostres: Presentant productes de la darrera onada tecnològica que encara no s’han comercialitzat, es barregen amb escenaris i estris d’altres èpoques. L’estand presenta una reproducció d’un despatx de principis del segle XX, amb estris tecnològics que avui ens semblen rudimentaris però que conserven l’encant de les coses antigues. Per altra banda, hi trobem una sèrie de novetats tecnològiques que encara no han aparegut al mercat: una taula tàctil de darrera generació que permet una connexió directa amb l’ordinador, una televisió amb 3D que no necessita ulleres i amb connexió a un videoclub en xarxa o el dispositiu Shake and Throw, que està inspirat en el comandament de la consola Wii i que permet enviar fotografies des del mòbil només amb un cop de canell.

Despatx de principis del segle XX

L’escriptura al llarg de la història: de la ploma d’oca a l’ordinador





L’estand es completa amb un taller infantil titulat “L’escriptura al llarg de la història: de la ploma d’oca a l’ordinador”, on els nens escriuen i aprenen com ha evolucionat l’escriptura al llarg dels anys. A més d’escriure amb tinta xina, els escolars proven i descobreixen les antigues màquines mecanogràfiques Olivetti i es pregunten com es fa per esborrar les errades.L’estand ha comptat amb la col•laboració del Museu de la Tècnica de l’Empordà i Telefònica. Va cap a la Fira de Girona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada