divendres, 26 de novembre del 2010

Un emprenedor amb vocació social




Museu Alzamora
 Fa uns dies, vaig trucar Pere Alzamora per demanar-li uns objectes antics d’arts gràfiques per a una exposició que es realitzarà a final d’any a Girona. Mentre em dirigia al Museu Alzamora: La impremta i la seva història: materials i màquines, recordava el gran encert que va tenir el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot d’entregar-li el premi Garrotxí de l’Any a la Trajectòria personal pel reconeixement a tota la seva trajectòria. Val a dir que l'activitat de Pere Alzamora, a més de ser un referent del món empresarial, ha anat molt més enllà de l'àmbit empresarial.



Estris d'enquadernació i una de les primeres màquines automàtiques per cosir llibres
 Ha estat fundador de nombroses entitats i associacions i ha ajudat, des de la màxima discreció i sense cap afany de lucre ni de protagonisme personal, nombroses iniciatives socials proposades des dels col·lectius més diversos. Mai no ha transcendit, ni ha volgut que se sabés. Però darrera de moltes activitats, avui consolidades, la figura de Pere Alzamora ha estat clau.





Museu Alzamora
Un cop arribo al museu, en Pere ja està esperant. La visita guiada amb el seu mestratge al Museu Alzamora permet un recorregut didàctic per la història de la impremta, des del segle XVII fins al final del segle XX, mitjançant l'observació de les arts emprades en cada època. Visiteu-lo i gaudireu d’un espai museístic amb eines i una àmplia col·lecció de màquines que van fer un bon servei a mans de persones que van treballar en l’ofici de les arts gràfiques. Un ofici que ha fet possible una millor comunicació entre les persones. Ja us he donat un nou motiu, si és que us en falten, per visitar la Garrotxa.

1 comentari:

  1. has fet una molt bona descripcio del Sr. Pera Alzamora, jo ho puc certifica, treballo am ell fa 12 anys i es una magnifica persona, que sempre te un somriure amable amb els seus treballadors, Marina

    ResponElimina